látogató számláló

Én vagyok a hibás?

2011-12-14 16 hozzászólás

A tudatosság azt jelenti, hogy felvállalom a gondolataim, a cselekedeteim és a döntéseim felelősségét. A világ az VAN – rajtam kívül, de leginkább bennem – és én teremtek belőle jót és rosszat egyaránt. Ha tetszik a végeredmény, ha nem, azt magamnak köszönhetem elsősorban. Ha tetszik, akkor Én döntök úgy, hogy örülök neki, ha viszont nem tetszik, akkor Én döntök úgy, hogy ez engem zavar. Ha meg felismertem, hogy zavar (és ezen érdemes lenne változtatni), akkor már elég tudatos is vagyok. Ahogy egy nagyon kedves megboldogult barátom mondta mindig: Ha már nem tudod jól csinálni Józsikám, legalább örülj neki, hogy rosszul csinálod! 🙂 Magyarul: Ha tudsz örülsz annak, hogy éppen rosszul csinálsz valamit, akkor már tudatában vagy annak, ami VAN, tehát van esélyed rajta változtatni. Bitang egyszerű ez! Tudsz még követni? 🙂

Folytatva a néhány nappal ezelőtti cikkemet a tudatosság jelentőségéről, szeretnék néhány példát hozni, hogy szerintem mit kell tenni ahhoz, hogy az életünket tudatosan éljük meg és sokkal nagyobb örömöt leljünk abban, ami egyébként sokszor idegesítő és elkeserítő. Nem könnyű, bevallom, de életünk minden pozitív, boldog érzést adó eredménye komoly munkának köszönhető, legyen az fizikai vagy lelki feladat.

Mondok egy-két nagyon konkrét, gyakorlati példát, amin keresztül nagyon is érthető lesz a tudatosság eredménye a hétköznapokban:

A multinacionális áruházláncok megjelenésével rengeteg – főleg élelmiszert előállító, vagy forgalmazó – kisvállalkozás tönkrement. (Már azok, akik a multi közelében működtek.) Nem bírták az árversenyt a multival szemben. (Egy multi képes arra, hogy addig tartja alacsonyan az árakat, amíg “kinyírja” a kisebb versenytársakat, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy veszteségesen üzemeljenek.) Ugyanazt hirdetik mindenhol a médiában, hogy ezek a nagy vállalatok rengeteg munkahelyet teremtettek, valójában hasonló mennyiségben szűntek meg munkahelyek az árverseny miatt tönkrement kis- és középvállalkozásokban, melyeknek dolgozói ezek után a multihoz mentek “pénztárosnak”. Ahogyan a Helyi Pénz? Az meg mi? c. cikkem 1. részében leírom, ezen felül a multiknak 90-120 napos fizetési határideje van a beszállítók felé (szemben a kisvállalkozások egymással szembeni 30-60 napos határidejével), és ez rengeteg kisvállalkozást a pénztelenségben és likviditás hiányban (=nincs forgótőkéjük) tart. Lehet erre azt mondani, hogy “hát, így működnek a nagy cégek”, de ez akkor sem oké. Ez egyszerűen nem fair. A multi a munkahelyteremtésért cserébe ráadásul még adókedvezményben is részesül, ami nem kis támogatási összeg. Ha én ezek után azt gondolom, hogy haragszom a multira, akkor tudjátok, hogy kivel b***ok ki. 🙂 A harag bennem van, engem gyilkol. Az meg nem jó. Tehát nem haragszom. És itt jön be a tudatosság kérdése. A multi meg akar élni, piacot akar szerezni. Mivel van tőkéje, nagyobb a mozgástere és számára a saját növekedése a cél. Ezért nem lehet haragudni. (Az esetlegesen aránytalan törvényi szabályozással kapcsolatban lehet vitatkozni, de a multinacionális cég célja is a profit.) Ha ezt el tudom fogadni, de mégsem akarom ezt támogatni, akkor nem megyek a multiba vásárolni. Addig keresgélek, amíg kisebb vállalkozásoktól szerzem be az élelmiszert, vagy amit éppen venni akarok. Tudom, ez macerás és nem kényelmes. Rajtam azonban ennyi múlik. Ha sokan gondolják úgy, hogy nem mennek be a multiba, az előbb-utóbb odébbáll. Ilyen egyszerű.

A benzin árának kérdése ugyanez. Ha megnézitek az olaj világpiaci árának alakulását, akkor világosan látszik, hogy az elmúlt 24 évben max. 6x-os ára (de általában 3-4x-es ára) lett az olajnak a dollár inflációjának ellenére – és a komolyabb kilengések is csak 2004-05 után kezdődtek. Ezzel szemben, ugyanennyi idő alatt az üzemanyag ára forintban mérve nem maximum 6x-osára (majd vissza), hanem 10-12x-esére emelkedett és komolyabb árcsökkenések nem voltak. Oké, kalkulálni kell az inflációt és egyéb kereskedelmi díjak (olajfinomítás, szállítás) stb. változásait, de akkor is enyhén szólva nevetséges, hogy 5 dollárt felmegy az olaj világpiaci ára, aminek hatására óriási hírveréssel 10 Ft-ot drágul a benzin ára, majd visszamegy 2 dollárt és csökkentenek 3 Ft-ot. Az elmúlt 6 évben a hazai üzemanyag árak kb. 60-70%-kal emelkedtek, ennek ellenére alig látni kevesebb autót az utakon. És egy csomó autóban egyedül ül a sofőr! Észrevettétek? Ha Te is ilyen vagy, nem bántani akarlak, kérlek ne értsd félre. Talán csak azt gondolod, hogy rajtad nem múlik. Pedig hidd el, csak rajtad múlik.

A tudatosság lényege ebben az esetben ugyanis ott jelenik meg, hogy a benzin árával való manipuláció tökéletes bizonyíték arra vonatkozólag, hogy mennyire nincsenek tudatában – nem érzékelik – az emberek azt, hogy tulajdonképpen szivatják őket. Egy terméknek mindig annyi az ára, amennyit hajlandó érte kifizetni a (megfelelően kondicionált!) tömeg. A benzin árát pedig addig fogják szépen, fokozatosan emelni, amíg csak lehet. A nagy büdös helyzet az, hogy az emberek bele vannak ragadva a kényelmi zónájukba, és nagyon nehéz ebből kibillenteni őket. Ezért emelnek az árakon mindig csak egy picit, hogy ne fájjon annyira. Időnként csökken az ár, hogy azt érzékeld, hogy azért van benne fel-le mozgás, de a trend egyértelműen emelkedő. Magyarul: ha tudatosan élsz, és ezt nem akarod támogatni, akkor lemondasz a kényelemről és kevesebbet autózol. Vagy eladod az autódat és akkor teljesen lényegtelen lesz a benzinár. (Ami persze nem teljesen igaz, mert a termékek árában úgyis megjelenik az áremelkedés, hiszen a szállítási költségek növekedését beleteszik a kereskedők az árakba. De bizonyos szinten akkor is tudsz rajta változtatni. A saját életedben igen!)

Menjünk tovább egy mindenki számára ismerős területre:

Gondolkodtál-e már azon, hogy amikor valaki – egy tekintély – kezébe adod a döntést a saját életedről akkor is Te döntesz? Beteg vagy, elmész az orvoshoz és mivel ő A szaki, beveszed azt a bogyót, amit javasol. Felesleges feltenni kérdéseket, hiszen az orvos sok évig tanult az egyetemen, biztos igaza van. Ugye? Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Csak hogy tisztában legyél vele, ő is csak azt tudja, amit megtanítottak neki. A tudásának jelentős része nem személyes tapasztalat, hanem általa tekintéllyel rendelkezőnek vélt emberek tudományos kutatásaiból fakad, amelyeket bizonyos céllal írtak. És a célok közül, megfigyeltem, soha sem hiányzik a jövedelmezőség, vagyis a pénz. Hogy mik vannak? 🙂 De mivel a világ egy üzleti vállalkozás, megértem, hogy így működtetik. Pénzt akarnak keresni abból, hogy Te beteg vagy. “Zu risiken und nebenwirkungen lesen sie die packungsbeilage und fragen sie ihren arzt oder apotheker!” Ismerős mondat? Egyébként szívből mondom, hogy szerintem a gyógyítás egy orvos elsődleges szándéka, de mivel gyógyszerügynöknek nevelik a legtöbb mai végzős dokit, ezért a te felelősséged, ha a rendszerrel együttműködsz, mert lusta és túl kényelmes vagy ahhoz, hogy egészségben tartsd magad (egészséges gondolatokkal, mozgással, táplálkozással)! Nagyon sokszor lehet igaza az orvosnak, de vakon hinni neki, az szerintem felelőtlenség! Mint ahogy bárkinek vakon hinni ostobaság. Legyen annyi józan paraszti eszed, hogy felteszed a kérdést: biztos, hogy így van ez? Ezt jelenti a tudatosság. Vagy pl: Milyen képzést kapott ez a szakember, akinek a tanácsára döntést hozok, én? Ha az EGÉSZség (=egész, azaz teljes!) az test-lélek-szellem együtt (=holisztikus látásmód), akkor miért csak a testet kezelik kemikáliákkal? A miért halt meg Steve Jobs? c. cikkemben az Új Medicina és az Észlelés biológiája is bizonyítja, hogy ez nem az igazi megoldás! Vannak olyan esetek, amikor persze jobb, ha egy szakorvos kezére bízod magad (pl. baleseti sebészet), de a krónikus betegségek gyógyításában már nagyon nem vagyok benne biztos, hogy a nyugati orvoslás hivatalos tudorai tudják a tutit. Kizárólag a tünetek megszüntetése nem lehet hosszú távon eredményes. Minthogy a pénzhiányra sem megoldás az, ha újabb hitelt veszel fel. Átmenetileg oké, de hosszú távon halál. Mindkettő.

Mit lehet akkor tenni?

Körbe kell járni az adott “témát”. Informálódni minél több oldalról és begyűjteni személyes tapasztalatokat. Megfigyeltem, hogy ha egészséges állapotban is folyamatosan képzem magam az egészséggel kapcsolatban és tudatában vagyok a lélekromboló gondolatoknak (félelem, aggódás, stressz) és cselekedeteknek egyaránt (pl. hulladék ételt szándékosan nem eszem), akkor az eredmény sokkal inkább az lesz, amit szeretnék. Ha meg mégsem – mert van ilyen -, akkor elfogadom, hogy valamit nem jól csináltam és nem tiltakozom ellene. Hagyom, hogy a természet tegye a dolgát. Ne értsetek félre: van, amikor jó dolog a külső segítség (pl. gyógyszer, műtéti beavatkozás, stb.). De hiszem, hogy az okokat kell megszüntetni, ahhoz meg tisztában kell lennem önmagammal, mert ha külső esemény hatására történt bennem elváltozás, akkor is én vagyok az okozó (kivéve, ha megmérgeztek), mert én vagyok az, aki hagyom, hogy a külvilágnak negatív hatása legyen rám. (Persze ha az étel miatt lettél mérgezett, akkor nézz utána honnan származik a kaja, amit eszel.) Tudom, hogy ez rohadt nehéz, néha szinte kivitelezhetetlennek tűnik! Például idegesít valami, kellemetlenség ér, szomorúság, baleset, stb. és kívülről oda kell állni és azt kell mondani: most engedem, hogy átjárja a testemet a szomorúság, a bánat, de utána minden jó lesz. Nem tiltakozom, ha sírnom kell, hagyom, ha nevetnem, akkor is hagyom, a természet olyan csodálatosan tudja, hogy mire mikor van szükségem. A nehézséget mindig az ego, vagyis az elme működése okozza, ami utálja a kellemetlen meglepetéseket és a fájdalmat. De ha tudom, hogy ez normális, hogy az energiák jönnek-mennek, mert hol felvillanyoznak, hol bánatba “taszajtanak”, akkor át tudok élni mindent. Ha nem tudod jól csinálni, legalább örülj neki, hogy rosszul csinálod! Érted?

Hozhatnék még egy csomó példát, de a lényeg szerintem világos. A gondolatok jelentős része az elmémbe táplált információkból áll és tudatosan rájuk tudok tekinteni kívülről. Melós, én tudom, de kifizetődő, mert így könnyebb kilapátolni a szart a fejemből. Ami a gazdasági életet illeti, a pénzt én költöm, ezért – számos területén az életnek – én vagyok a döntéshozó, hogy mire vagyok hajlandó pénzt kiadni. Ha mást akarok, fel kell vállalnom a döntés felelősségét akkor is, ha fel kell adnom a kényelemzónát! Tádáááááááááááááá! 🙂 És légy jelen! Erről még írni fogok valamikor. Csak MOST van. A Békés Harcos Útja c. filmből íme egy nagyon tanulságos 3 perc: Dobd ki a szemetet, Dan!

A tudatosság arról szól, hogy felismered, megérted azokat a múltbeli eseményeket, melyek eredménye a jelen pillanat, a most valósága a benne lévő pozitív és negatív következményekkel. Megvizsgálod, megforgatod, ítélet és utálkozás nélkül megérted a logikáját (mert mindig van!) és ha változást akarsz, elkezdesz másképp dönteni. És más lesz a valóság. Te vagy a teremtő. A saját életed, világod teremtője! Olyan vagy, mint az origó. Minden belőled indul ki.

Ja, és még valami. Megfigyelted, hogy Te vagy a világ közepe? Minden körülötted van… 🙂

Most egy időre visszatérek a gazdasági témákhoz, mert néhány nagyon lényeges információt meg szeretnék még osztani a pénzzel kapcsolatosan. A leggyakrabban használt energia ugyanis a pénz és érdemes érteni, hogy az áramlása hogyan történik, vagy éppen nem történik…

Most pedig bedobom a mai felest, mert mindjárt reggel 7 óra. Egészségetekre! 🙂

About the Author:

"Józsi bácsi" egészen pici gyerekként jött a világra. Művészembernek készült, de végül egy boldog senki lett belőle, aki folyamatosan meg akarja fejteni a létezés miértjét és ezért állandóan keres-kutat és keresi a tükröket, amelyekbe belenézhet. Van egy olyan érzése, hogy a világot túl sok propaganda és butítás veszi körül, s hogy valakik, valahol azt szeretnék, hogy a kisember soha nem fejtse meg a leglényegesebb összefüggéseket, s így megfelelő információ és rálátás nélkül mindig a rövidebbet kell húznia. "Józsi bácsi" úgy gondolja, hogy a tisztánlátásért érdemes fellépnie, ezért blogolásba kezd, benéz "a dolgok mögé". :) Részletes infó "Józsi bácsiról" itt olvasható.

Hozzászólások (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Merele szerint:

  Szia, Józsi… Megígérem: ez a ‘belepiszkításom a LEGUTOLSÓ az oldaladba.
  Mivel csak sorjában tudtam böngészni a bejegyzéseidet is, meg a kommenteket is, és bizony van nem egy, amit többször is át kell tekintenem a jobb megértés végett (nem a felfogóképességemen múlik, hidd el), most vettem ÚJBÓL elő ezt az “Én vagyok a hibás”-kérdést, s nem másért, mint hogy felülvizsgáljam a már első olvasásakor kialakult álláspontomat, meg azt, hogy kell-e TÉNYLEG reagálnom erre is. A VÉGEREDMÉNYt olvasod…

  Tkp. a RACIONÁLIS ‘felem’ a legtöbb dologgal egyetért, amit megírsz, mégis, van ahol TÖBBLETET, van ahol HIÁNYT érzékelek. Többletet a FÖLÖSLEGESben, hiányt a NÉLKÜLÖZHETETLENben. Mindjárt tisztább lesz… – kezdem az elsővel.
  Szinte mindenhol belebotlok az írásaidban a gazdaság és a politika kérdéskörébe, vt. ezek egymást-áthatásaiba. Igen, kétségtelen TÉNYEK, amiket leírsz, meg leírnak – most már – számolatlanok a különböző fórumokon. Nekem csupán az feszegeti az oldalamat, hogy mi a fenéért kell ezt az egészet ekkora lufivá felfújni?!ni. Társadalmi környezet MINDIG volt és lesz, amióta egynél több ember él ezen a sárgolyón. A környezet MINDIG működést és közérzetet teremt, ezt sem nagyon lehet vitatni. Én mégis úgy gondolom, hogy az emberiség élet’FÍLING’je és a működés között ODA-VISSZA áll fenn összefüggés (baromi tudományosan: dialektika…), s ahogy pusztul az egyik, úgy romlik a másik IS , mert mindkettő romlása VISSZAHAT – kölcsönösen – a másikra. Mármost… Ha az egyiket – elvben BÁRMELYIKET – még szándékosan ROMBOLJUK is, akkor nem lehet csodálkozni azon, hogy a másik is döglődik. Miért fontos ez? Azért, mert egy rohadó világgazdaság, egy magát tulajdon agóniája felé hajszoló politikai berendezkedés ANÉLKÜL IS kitermeli a maga pusztulását, hogy ennek tényével örökké foglalkoznánk. Fölöslegesnek tartom újra és újra fölkaparni a hegedésnek indult sebeket; újra- és újrarágni a már lenyelt falatokat. A hibák és hiányosságok – hidd el – enélkül is szembeötlőek és szemléletesek, AKINEK SZEME VAN, látja őket, aki meg MÉG nem, vagy MÁR nem (akarja…), annak a szemeit bányafákkal se lehet NYITVA tartani. Azt állítja a KSH, hogy az ország lakossága (el)öregszik. Ez azt jelenti, hogy ‘aránytalanul’ sok itt a vén, vagy vénülő, OLYAN KORÚ ma már, aki az élete nagyobbik felét – vagy 2xharmadát – egy vagy két (!) politikai érában élte meg. Hidd el: mindenki a SAJÁT BŐRÉN tapasztalta meg, milyen volt az élete AKKOR, s anélkül is megteszi az összevetéseit – meg levonja a levonni-valót -, ha erre nem rágnák állandóan a fülét. Valamilyen NÉPBETEGSÉG ebben az országban ez. Hogy állandóan azt piszkálják, azt a KUPACot (…), ami () NEM BŰZLIK, csak egyszerűen nem hordja el senki. Vállig szeretnek itt vájkálni korábbi korok hullaTékában éppúgy, mint a frissben. Mire jó ez? Moldova egy helyen azt írja: “Aki RÖVID BOTTAL kezd el turkálni egy vödör sz…ban, az ne csodálkozzon, hogy előbb-utóbb VÁLLIG sz…os lesz!” Itt nem a MEGBOCSÁJTÁS erényét igyekeznek belenevelni az emberekbe, nem az ELENGEDÉS képességét, hanem a MEGTORLÁSÉT-BOSSZULÁSÉT és az örökös FELIDÉZÉSÉT. A cél nem AZ ebben a nyomorúságos kis országban, hogy mindenki félretehesse végre a múlt megélt sérelmeit és a jelen jelenlévő keserveit; hogy MEGGYÓGYÍTHASSA magát végre ez a náció. Mondom Neked: SZADO-MAZOHISTA nemzet ez… S annak, hogy ez így van, mindig voltak felelősei. Mindig voltak olyan önjelölt apostolok, akik valamiféle félreértelmezett KÜLDETÉS-tudatuk folytán felkentnek érezték magukat a tömegek ALANTAS reakcióinak FELPISZKÁLÁSÁRA. Nem ISMERŐS valahonnan? Nem éppen EZT csinálják az Új Világrend pénzügyi és politikai ‘elit’-kommandói? Nem azzal operálnak ők is, hogy FELSZÍTSÁK és FENNTARTSÁK (mindenütt, ahol csak lehet) a puskaporos hangulatot? Nem LÁZÍTJÁK ők is egymás ellen a jobbot és a balt, a fent-et és a lent-et? Nem IDEOLOGIZÁLJÁK-e meg ők is a FELELŐTLEN MESTERKEDÉSEIKET, s nem dörzsölik- e ők is elégedetten össze a markukat, ha látják, hogy az ELVETETT MAG – SZÁRBA SZÖKKEN? Szóval CSÍNJÁN kéne bánni ezzel a ‘jobbító’, meg ‘láttató’ szándékkal… Olykor a torony NEM a tervezett irányba dől mégsem, hiába volt a ‘PONTOS’ tervezés, a ‘GONDOS’ töltet-elhelyezés. NEM KÉNE BELEAVATKOZNI – se GYORSÍTÓ, se LASSÍTÓ – szándékkal olyan folyamatokba, amiknek MEG VAN A MAGUK SAJÁT (belső) HATÓIDEJE. Az efféle mesterkedés MINDIG megbosszulja magát, nézd meg Lemúriát, Atlantiszt, Ó-Egyiptomot, vagy bármely más, IGAZÁN decensül fejlett kultúrát, ahol MÁR olyan dolgokat piszkálgattak, amiknek még Ők sem tudták kiszámítani a végkifejletét.
  És ez csupán a dolog KOCKÁZATI síkja, s kimondottan a FIZIKAI (élet-)dimenzióhoz és a Földhöz, mint csillagászati objektumhoz kötött vetület, amivel akad az eddiginél keményebb kérdéskör is. Mit gondolsz, milyen rezgéseket, milyen JELEKET sugároz szét magából az Univerzumba egy olyan elme, egy olyan agy, amit ÁLLANDÓAN a FÉLELEM vagy az alantas ÖSZTÖNÉLETI reakciók szintjén kondícionálnak? Mit gondolsz, MIÉRT tekintenek bennünket a (tanúsítom: LÉTEZŐ!!) intergalaktikus entitások az EGÉSZ univerzum LEGpotenciálisabb FELFORGATÓ népségének? Miért tartanak bennünket VESZÉLYESEKNEK? – Mert ÉRTESÜLTEK a mentalitásunkról a ‘jeladóink’ szétsugárzott jelei által! Aztán idejöttek, hogy a saját szemükkel győződjenek meg arról, ami HIHETETLENNEK tűnt számukra: igenis, VALÓBAN létezik itt egy VISSZAMARADOTT faj, amelyik VAN annyira ELLENSÉGES gondolkodású, hogy még ÖNMAGÁRA is örökös veszélyt képes jelenteni, nemhogy egy (vagy több), nála NAGYSÁGRENDEKKEL békésebb, jámborabb fajra, vagy magára a bolygóra, de – az összefüggésláncolat folytán – végsősoron még az egész Kozmoszra is! Mégis, MIÉRT csodálkozunk azon, hogy KOZMIKUS KARANTÉNba helyeztek bennünket (a KEZDETek!), ahonnét aztán – mivel javulásnak, ‘gyógyulásnak’ nem mutattuk jeleit (sőt!) – áttettek(-minősítettek) bennünket a kozmikus LIPÓTba, ahol már ápolóknak álcázott KERETLEGÉNYEK foglalkoznak velünk?!

  És utolsóként a LEGFONTOSABB erről az egész ‘vihar-a-biliben’-dologról.
  Általános szemszögből nézve TÖKÉLETESEN MINDEGY, hogy egy lélek milyen KÜLSŐ összetevőjű világba születik és létezik az élettartam alatt. Ha viszont ABBÓL az aspektusból nézzük, hogy MIÉRT születünk ‘le’ ide egyáltalán, nyilvánvalóvá válik, hogy a GONDOLKODÁSnak KULCSszerepe van a FEJLŐDÉS szempontjából. Mondd meg nekem, légy szives, Józsi: KIT és MILYEN megfontolásból hatalmazott fel itt a Teremtő arra, hogy BÁRMELY MÓDON és/vagy IRÁNYBA B E F O L Y Á S O L N I igyekezzen a működés SPONTÁN menetét; e működés BÁRMILYEN voltáról való SPONTÁN emberi TAPASZTALÁST/vélekedést; hogy KÜLSŐ, IRÁNYÍTOTT folyamattal sarkalja vagy éppen fékezze az/ok/at a TELJES MÉRTÉKBEN AZ ADOTT EGYÉN HATÁSKÖRÉBE TARTOZÓ folyamatokat, amik IMPULZÍV EREJE hivatott elindítani ésfenntartani a BELSŐ VÁLTOZÁST?! Hogy HIHETI itt magáról BÁRKI azt, hogy épp Ő az elhivatott MEGVÁLTÓ-ja a világnak és/vagy egyéneknek, hogy NÉLKÜLE itt mindenki süket, vak és félkegyelmű STUPID maradna?! MIÉRT hiszi valaki azt, hogy épp a lelki fejlődés terén HASZNOS dolog bárki ez irányú fejlődését azzal HÁTRAVETNI, hogy az e LÁTSZATbirodalmat kész-örömest sorsára és/vagy ‘hátra’hagyni készülő szellemi entitást IDEHORGONYOZNI igyekszik a napi BULVÁRÉRTÉKŰ ‘igazságok’ örökös forszírozásával?
  Könyörgöm: úgyis olyan SZIGORÚ az Élet (tanító)Mester és olyan TÖRÉKENY az önmagára épp ráébredni készülő emberi tudat, MUSZÁJ ezt a kényes és gyönyörű, előremutató működést NAPONTA szétbombázni a forint/dollár/euró SZEMÉTpénz-ügyekkel, vagy HATALMI kis- és belharcok híradásaival, esetleg kimondottan HATÁSVADÁSZ és PÁRTÜTŐ szándékú/célzatú ‘namajdénfellebbentemafátylataszemétkedésekről’- írományokkal?
  És KI, MILYEN INDÍTTATÁSBÓL kész KOLLABORÁLNI azokkal a SÖTÉT erőkkel és szellemekkel, akiknek épp AZ a céljuk, hogy ELTERELJÉK A FIGYELMET a HALASZTHATATLANNÁ vált BELSŐ változásról?

  Istenek, HOVÁ tévedtem??!!

  Istenek, HOVA tévedtem??!!??

 2. FehérLótusz szerint:

  Józsi Bá’, Kedves!
  Örülök, hogy Rád találtam nem is oly rég!
  Nagyon szeretem az írásaidat, a gondolataidat! Igyekszem egyre jobban hírét vinni, hisz nagyon szükséges az ilyen érthető szó!
  Valójában más hozzáfűznivalóm nincs, csak annyi, hogy egyet értek, Veled vagyok, azaz melletted az Úton! Áldás! 🙂

 3. Apócka szerint:

  Nos, igen…
  Nem sok mindent kell mellé tenni.
  Józsi bácsi!
  Megtisztelne azzal, hogy hozzászól a “Titkok a szemed előtt” írásomhoz a blogoldalamon?
  Köszönettel:
  Apócka

 4. ManoNegra szerint:

  Köszönöm, és viszont kívánom! 🙂

 5. Józsi bácsi szerint:

  Kedves ManoNegra! Egészségedre! 🙂 Áldott Ünnepet! Üdv: Józsi

 6. ManoNegra szerint:

  Idéztem az írásod, ha már egyszer “lopni ér”, Gondoltam ezt ki kell próbálnom! :DD

  Tiszteletem!

 7. Józsi bácsi szerint:

  Kedves Paula!

  Teljesen meghatott a hozzászólásod és nagyon örülök, hogy már ilyen fiatalon ennyire bölcs és tudatos módon éled az életed. Kívánok neked fantasztikus döntéseket és azt, hogy az összes terved váljon valóra! Ezzel a gondolkodásmóddal könnyen fogod venni az akadályokat!

  Szeretettel: Józsi bácsi 🙂

  ui: a blogodhoz gratulálok!

 8. Paula szerint:

  Kedves Józsi bácsi!
  Fantasztikus oldal,fantasztikus írások! Igazán tudatosan látja az életet,és azért minden rosszban próbálja megtalálni az elbújt jót.Pozitív! Optimista….Ilyenek kellenek a világnak.
  A magam 14 évével,úgy gondolom tudatos vagyok.Mindent megteszek ennek érdekében..Helyi terméket vásárolni,odafigyelni minden kis apró dolgokra. Nagyon természetvédő vagyok,így mondjuk ez már bennem volt.Ha “nagy leszek” mások szerint is,akkor az életemet is valami ökológiai téren szeretném folytatni.És még a régészeti munkát is bevállalnám.Visszatérve:tudatosan élni,gondolkozni szerintem a legnagyobb erő a túléléshez….
  Üdv:Paula
  U.I: http://www.wondrowevilson.blogspot.com a blogom…tessék olvasgatni.

 9. frenk1men szerint:

  megdöbbentem! azta.
  Ne haragudj,mondom visszanézek az oldalra,moderálás megtörtént-e? és a válaszod látom amit nem vártam.Köszönöm.
  http://5mpeunirvanaverziono1-frenk1men.blogspot.com/
  Ez az én blogom,a tiedet kiteszem az enyémre,nem várom viszont.
  Csak olvasd el.Előre is köszönöm.
  üdv.Feri.

  • Józsi bácsi szerint:

   Megtisztelsz, hogy kiteszed. Köszönöm! Meg fogom nézni az oldaladat mindenképpen! Üdv: Józsi

 10. Józsi bácsi szerint:

  Kedves Feri! Köszönöm szépen a visszajelzésedet! Kezdem úgy érezni, hogy volt értelme nekiállni blogolni. 🙂 Üdv: Józsi

 11. frenk1men szerint:

  Kedves Józsi bácsi!
  Örülök,hogy összehozott a sors veled,én is művelem a jövő formálását,és az emberek jobb életre való meglátását , csak én nem tudok így fogalmazni mint te.
  Nagyon szépen fejezed ki a gondolataidat,és érzéseidet.
  Remélem sokan látják az oldalad ,és szívükön fogják viselni bölcseleteid.
  üdvözlettel ,Feri.

 12. Zsuzsi szerint:

  Sok minden , kevés szóval – a mai modern tudomány alapján! Megmagyaráztad nekem a kvantumfizikát a gyakorlatban, a mai ember életkörülményeit figyelembe véve. Jajj, jajj és ha zseni vagy? 🙂

  • Józsi bácsi szerint:

   Kedves Zsuzsi! Nagyon örülök, hogy értéket találtál abban, amit leírtam. Egyébként nem vagyok zseni, egyszerű vagyok, mint egy szög. És ez így pont jó. 🙂 Üdv: Józsi

 13. Józsi bácsi szerint:

  Kedves Tapir! Köszönöm a szavaidat. A paypal kedves ötlet, megfontolom majd már meg is fontoltam. A feleseket persze nem szeretném túlzásba vinni, hiszen most is csak “fertőtlenítésre” használom őket, továbbá azért, hogy legyen miért elmenni a kocsmába az ivócimborák közé. A kapcsolataink tesznek minket emberré, valami kifogást találnom kell, hogy a kocsmába bemenjek. 🙂 Üdv: Józsi

 14. tapir szerint:

  Hát érdemben ehhez nem nagyon tudnék mit hozzáfűzni, ennél érthetőbben már nehéz lenne megfogalmazni, ezt már egy egysejtűnek is meg kell érteni 🙂

  Ha lenne flattr vagy paypal itt a blogon akkor egy felessel biztos hogy hozzájárulnék a blog további sikereihez, de addig is osztom ahol csak tudom 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge