látogató számláló

Miért halt meg Steve Jobs?

2011-12-09 41 hozzászólás

Ha a címben szereplő kérdésre egzakt választ próbálnék adni, annak 2 következménye lenne: vagy ostobának és nagyképűnek néznétek, vagy kapnék tőletek valami díjat a bizonyításért. Mivel egyikre sem vágyom, ezért inkább csak hangosan gondolkodom egyet. 🙂

Lesz értelme, megígérem…

Hogy lehet az, hogy a világ egyik legismertebb, dollármilliárdos üzletembere nem képes legyőzni a XX. század népbetegségét és belehal? Ez logikai érvekkel megközelítve csak azt jelentheti, hogy a rák valóban nem gyógyítható betegség és mindenki, aki ennek ellenkezőjéről próbálja meggyőzni az emberiséget, az sarlatán és hazudik. Én meg azt mondom, hogy vagy igen, vagy nem.

Évek óta tanulmányozom az egészség témakörét a test-lélek-szellem hármas egységét figyelembe véve. Mi kell ahhoz, hogy valaki egészséges legyen? Hogyan kell most cselekednem / gondolkodnom / vigyázni a testemre / lelkemre ahhoz, hogy a jövőben megfelelő módon működjön és biztosítsa számomra a minőségi életet? Minek köszönhető az, hogy 100 évvel ezelőtt minden 25. ember halt meg rákban, ma meg minden 3.? Ez brutális különbség! (Forrás: G. Edward Griffin: A világ rák nélkül c. könyve)

Távolról futok neki, ahogy szoktam, mert így lesz teljes a kép:

A test a lelkem temploma, tehát táplálékot, tápláló ételeket érdemes neki adni. Ez alap. Ép testben, ép lélek. Ha a testem telerakom génmanipulált szarokkal, agyongyógyszerezett – növekedést serkentő hormonokkal teli – húsokkal és vegyszerezett zöldségekkel és gyümölcsökkel, akkor az immunrendszeremet valószínűleg “túl fogom terhelni”. Edzésben lesz ugyan, de a rengeteg méreganyag egy részét nem fogja tudni kiszűrni. Főleg, ha nem iszom megfelelő mennyiségű vizet és időnként nem méregtelenítek. Aki egy kicsit is foglalkozott már a helyes táplálkozással, az mind tudja, hogy az ételnek az egyik legfontosabb tulajdonsága a származása és az, hogy lehetőleg legyen benne minél több élő tápanyag. Továbbá, ha dehidratált (=vízhiányos) a test, akkor szomjazik és nem működik jól. Lehet vegyesen táplálkozni, de a lényeg, hogy megbízható forrásból származó tiszta ételt egyél megfelelő mennyiségű víz bevitelével és időnként méregteleníts. Engedd a testednek, hogy megszabaduljon a szartól. Szó szerint. Ez az első lépés. (Kutatások alapján nem mindegy az sem, hogy mennyi savasító/lúgosító ételt eszel, vagyis az egyensúlyra érdemes ügyelni a vegyes táplálkozás kialakításánál!) Persze néha 1-1 tisztító feles nem árt. De csakis házi pálinka és abból is csak egy fél cent. Nem több. Egy picit ugyan savasít az alkohol, azt mondják, de üsse kavics. 🙂 Mosolygok tőle és a vidámság gyógyít. 🙂 A lényeg: tápanyag- és vidamindúsan érdemes táplálkozni, mert a skorbut (=C vitamin hiánynak köszönhető betegség) óta tudjuk, hogy hiánybetegségek igenis vannak.

A második lépés a mozgás. Ha sokat tanulsz és sokat olvasol, bizonyára észrevetted, hogy jobban működik az agyad. Ha a tévé előtt ülsz állandóan és hagyod, hogy állandóan “hipnózisban tartsanak”, akkor meg elbutulsz és egyre kevésbé fog érdekelni az, hogy pallérozd az elméd. A test ugyanilyen. Ha sokat mozogsz, akkor áramlik a vér a testedben, és pezsegni kezd benned az energia. Mivel atomi és kvark (=szubatomi, azaz atomi részecskék szintjénél mélyebb) szinten minden energia (ezt a tudósok mondják, nem én), ezért a mozgás az elsődleges eszközünk arra, hogy az energiát (és az életet) áramoltassuk önmagunkban. Ha nem mozogsz, nem várhatod el, hogy a tested élettel telinek érezze magát. (Jóllehet a mozgásnál is fontos, hogy energiát veszítesz vagy nyersz általa, a távol-keleti küzdősportokat pont azért tartják jónak a nyugati sportokkal szemben, mert azok által az ember energiát gyűjt. Jómagam is kipróbáltam már ezt azt, pl. tajcsi, jóga és valóban energiadús leszek tőle, szemben egy focimérkőzéssel, ami után ki vagyok dögölve teljesen.)

A harmadik és egyben legfontosabb lépés a tudatosság. Ez nem egy megfogható és tanítható dolog, ezt csak tanulni lehet úgy, hogy kérdéseket teszel fel és felismeréseid lesznek. A megfelelő táplálkozáson és mozgáson túl ugyanis nem azon múlik az egészséged, hogy mi történik veled az életed során, hanem az, hogy a veled történő eseményeket hogyan éled meg. Valakinek kihal az egész családja egy háborúban és elfogadja, feldolgozza, túléli és nem lesz egészségügyi következménye. Egy másik ember elveszíti az állását és daganatos beteg lesz, mert képtelen elengedni, megbocsájtani legbelül (pl. a főnökének) és folyamatosan bűntudatot vagy haragot érez, rágja magát és feszült. “Nem bírom lenyelni, nem bírom megemészteni, nem bírok megbocsájtani, haragszom rá, méreg van bennem és düh.” – ezt érzik sokan. Ha ez a helyzet, ez kinek rossz? Annak, akire irányul, vagy annak, aki megéli a nem bírom-ok sokaságát? Ha haragszom valakire, a harag bennem van, én érzem, tehát nekem rossz! Szerintem a lényeg az, hogy a veled történő eseményeket hogyan éled meg. Nem találok más logikai magyarázatot arra – az egyre inkább tápanyaghiányos és tömegtermelésben készült élelmiszerek fogyasztását leszámítva -, hogy a nyugati orvostudomány fejlődése mellett miért szaporodnak bizonyos betegségek, szinte ijesztő mértékben! (Most az oltáspropagandát azt lapozzuk, az más fejezet.)

Tovább megyek:

Dr. Masaru Emoto egy japán kutató, aki bebizonyította, hogy a víz reagál a gondolatokra. Ha szeretettel gondolsz a kísérletben lévő vízre, akkor gyönyörű lesz a víz kristályszerkezete, ha utálkozol és tele vagy haraggal, akkor meg zavaros lesz és ronda. Mivel az emberi test minimum 70%-a víz, ezért azt merem gondolni, hogy a gondolatainknak igen komoly köze van ahhoz, hogy mennyire van harmóniában a test-lélek-szellem egysége. Ha méreg van benned (mérges vagy) bármi miatt, akkor mérgezed magad! Benne van a nyelvünkben! Mi más lehetne a mérges melléknevünk etimológiai eredete? Persze ez csak egy logikus találgatás részemről… 🙂

Steve Jobs-ot a vérszerinti szülei örökbe adták. A kicsi Steve nem kellett nekik. Amikor Steve-nek ez kiderült, megjelent benne a bizonyítási vágy. “Nem szerettek, nem akartak de én be fogom bizonyítani, hogy vagyok valaki.” Annyira fájt neki az, hogy őt nem szerették (lemondtak róla) az igazi szülei, hogy folyamatos kisebbségi komplexussal küzdött emiatt. Létre akart hozni valamit, amiért csodálják. A szeretet hiányból fakadóan folyamatosan azt érezte, hogy “nem vagyok elég”. Ezért teremteni akart és be akart vonulni a történelembe. Ráadásul ezt betegesen deviáns (=szabályostól eltérő) viselkedés mellett tette.

Ryke Geerd Hamer egy üldözött német (belgyógyász és szülész-, nőgyógyász) orvos, aki az általa megalkotott Új Német Orvostudománnyal bebizonyította, hogy minden biológiai elváltozás egy bio-logikus törvényeken alapuló válaszreakció a szervezettől. Az Új Német Orvostudomány szerint minden egyes betegségnek megvan a lelki oka és pontosan meghatározható az elváltozás lefolyása. Dr. Hamer továbbá azt is bebizonyította több ezer esettanulmánnyal(!), hogy az azonos időben bekövetkező lelki konfliktusok ún. konstellációkat (=együttállásokat) hoznak létre az emberi agyban (mely CT felvételen látható!), és ezek képesek mániás/depressziós állapotot eredményezni. Ez most viccesen hangzik, de a legtöbb zseni valamilyen mániás konstellációban szenved. Elmezavarosak, mert a bio-logikus rendszerük ilyen állapotba hozza őket. Nézzétek meg a XX. század legnagyobb természettudósainak és művészeinek az életrajzát! Rengeteg közöttük az érzelmileg sérült ember! Tökéletes bizonyítéka annak, amit Dr. Hamer állít. Ez nem jelenti azt, hogy ezek az emberek betegek lennének! Egyszerűen csak az érzelmi konfliktusaik miatt újmedicinás szemszögből “konstelláltak”. Igazából az ilyen, ún. érzelmi konstellációban lévő embereknek köszönhet az emberiség rengeteg innovatív terméket, szolgáltatást és művészeti alkotást. Hogy miért üldözik akkor Hamert, ha ekkora zseni? Csak azért mert saját magát meggyógyította hererákból és több ezer esettanulmánnyal bizonyította, hogy a rák érzelmi konfliktusból fakadó bio-logikus elváltozás, amely konfliktust ha az ember felold, a rák eltűnik. Ez nagyon veszélyes információ a jelenlegi rákkutatás bizniszre nézve, valljuk be. Mint tudjuk, a világ egy üzleti vállalkozás. (A mérgezésből, sugárzásból fakadó rákos elváltozások nem ebbe a kategóriába tartoznak, de a rákbetegek között abból sokkal kevesebb van!)

Az észlelés biológiája sem állít mást. Ezt az új biológiát Dr. Bruce Lipton, amerikai sejtbiológus dolgozta ki. Ő kísérletekkel bizonyította azt, hogy ha máshogy reagálsz a környezetre, akkor más történik a testedben. Ha máshogy reagálsz a környezetre! Érted komám? 🙂 Nem leütöd a vitapartneredet, hanem átöleled és megköszönöd neki, hogy megosztja veled a véleményét. Hátha tanulsz belőle. 🙂 Nincsen tehát öröklött betegség, csak öröklődött gondolati minták, melyek tudatossággal megváltoztathatók. Generációs félelmeket, hiteket meg lehet változtatni ha valaki felteszi a megfelelő kérdéseket. Hiába volt egy családon belül több száz évig ugyanaz az elhalálozások oka, ezt a mintát ki lehet kapcsolni. Érdemes elolvasni az Édesvíz kiadó gondozásában megjelent Sejtek Mágiája – Tudat, a belső teremtő c. könyvét (letölthető innen), mert erről szól. Bruce Lipton munkája ráadásul azért is fontos, mert ma már mindent úgy közelítenek meg a hivatalos (=hatalom céljainak megfelelő) szervek, hogy egy elmélet elfogadásához tudományos bizonyítékok kellenek, ami azt jelenti, hogy laboratóriumi körülmények között meg kell tudni ismételni ugyanazzal az eredménnyel egy feltételezést. Bruce Lipton ezt megtette, csak ő nem állítja azt, hogy pusztító népbetegségeket meg tud gyógyítani, ezért békén hagyják. Íme egy rövid riport vele, amit nagyon érdemes megnézni:

(Ha a felirat méretét változtatni/növelni szeretnéd, kattints a CC jelre, majd Beállításokra, ott pedig a + jel-t nyomogasd a “Parancsikon” felirattól balra, majd “Kész”.)

Nem sokkal Steve Jobs halála után cikkezni kezdtek arról, hogy az Apple főnöke nagyon haragudott a Google-ra az Android mobil operációs rendszer miatt és el akarta azt pusztítani. Ezt mondta: “Ha kell, utolsó haldokló leheletemet és az Apple bankban lévő negyvenmilliárd dollárjának minden centjét arra szánom, hogy ezt a jogtalanságot jóvátegyem.” (Forrás: az index.hu cikkéből, mely Walter Isaacson: Steve Jobs c. könyvéből származik.) Szerintetek volt problémája Steve-nek az elengedéssel? Többször hangsúlyozta, hogy ő teremteni akar és nem érdekli a pénz, mert nem akar a leggazdagabb halott lenni a temetőben. Mégsem volt képes elengedni azt, hogy egy karaoke (=másolásra alapuló) világban élünk, ahol minden jó ötletet lenyúlnak és azt továbbfejlesztve, átalakítva hoznak létre egy “újat”. Kérdés: Ha Steve Jobs úgysem a pénzért dolgozott, akkor meg miért volt olyan fájdalmas, hogy az iPhone és egyéb Apple termékek ötleteit lenyúlták? Nem attól csodálatos a világ, hogy mindenki hozzátehet valamit? Az emberiség tanul, fejlődik, átveszi az előző generációk és saját korának tudását, felfedezéseit és így megy előre. Ha meg valami jó dolgot kitalálsz, biztos, hogy le fognak másolni.

Steve egy nagyon okos pasi volt (egy bizonyos téren) és nem mellesleg a távol-keleti egészségtudatosságról is volt némi ismerete. De ez kevés. Nem az a lényeg ugyanis, hogy mit tudsz. Hanem az, hogy megfelelő tudásod van-e és mit vagy képes alkalmazni belőle. Az alkalmazott tudás segít át mindenen, ami akadály. Meg tudsz bocsájtani? El tudod engedni a fájdalmat? Át tudod ölelni a kudarcot? Meg tudod az életet minden fájdalmával is élni? Azzal is ha lenyúlják az ötletedet? (Az innovatív feltaláló elmék most könnyen letámadhatnak egy ilyen kérdésért, de ez nem változtat azon a tényen, hogy így működik a világ. Mindenki meg akar élni. Ha nem a saját ötletéből – mert az nincs – akkor majd máséból. Ennyi.)

A különböző rákbetegségekre egyébként rengeteg – főleg a tápanyaghiányt megszüntetni kívánó – táplálkozási terápia is létezik, mint pl. a Gerzson-terápia vagy a Robert O. Young (PH Csoda) vérlugosító terápiája is, vagy a B-17 vitamin kúra, de azokról most nem írok, mert az egy másik fejezetet érdemelne. Az azonban már bizonyos, mert rengeteg esettanulmány bizonyítja, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy az ember mit eszik, ha daganatos betegsége van. Leginkább azonban az nem mindegy, hogy hogyan gondolkozik. Én ebben hiszek. Nem akarom elvitatni a modern orvostudomány életmentő beavatkozásait sem (!), jóllehet a tünetek megszüntetése a legtöbbször nem hosszútávú megoldás. Egy betegségnél mindig az okokat kell megkeresni és azokra kell megoldást találni.

Steve Jobs esetében az történt, hogy bármilyen sikeres volt, bármennyi elismerést kapott, foggal-körömmel küzdött azért, hogy amit ő hozott létre, az csakis az övé lehessen. (Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tengernyi Apple szabadalom!) A gyermekkorban meg nem kapott szeretetet állandóan kompenzálni akarta valamivel, leginkább pedig zseniális ötleteinek a birtoklásával akarta pótolni. Ha nem hiszed, végezz el egy Hellinger családállítást. Én azt hiszem, hogy ez az elmeműködés ölte meg őt. Ráadásul a hasnyálmirigy számos emésztőenzim előállításáért felelős, tehát a “nem bírom megemészteni!” folyamatosan megélt érzelmi konfliktusra tökéletes reakció a hasnyálmirigy daganatos elváltozása, amibe a volt Apple vezér belehalt.

Lehet, hogy tévedek, mert én is nagyon keveset tudok. Képzem magam, amennyire csak lehet, de csak egy apró pici pont vagyok. Igyekszem összekötni a pontokat és megtalálni a természet erejét, a természet logikáját a biológiai válaszreakciók mögött és mivel Steve Jobs halála kapcsán megjelentek bennem érzések és gondolatok, azt gondoltam, hogy megosztom őket.

Hogy mégis mi lehet Steve Jobs halálából a lecke számunkra? Talán csak annyi, hogy a legfontosabb nem a pénz, hanem az alázat. Lehet, hogy nem tudsz mindent és lehet, hogy nincs igazad. Ez mindig jusson eszedbe. És az is, hogy a tudatalattid ereje nagyobb, mint hinnéd. A félelmeidet és fájdalmaidat lehet, hogy ügyesen leplezed, de attól azok még vannak. Vagyis lehet, hogy Te vagy a legokosabb ember a világon, de ha nem tudod megtanulni kontrollálni az érzelmeidet, akkor veszíteni fogsz. Persze ezt csak annak alapján mondom, amit eddig az életem során megtanultam. De van egy olyan érzésem, hogy a felsorolt érvek között van logikai kapcsolat és nincsenek véletlenek. Szerintetek hogy van ez? Örülnék, ha megosztanátok a gondolataitokat!

Na, bedobom a mai felesemet. Egészségetekre! 🙂

About the Author:

"Józsi bácsi" egészen pici gyerekként jött a világra. Művészembernek készült, de végül egy boldog senki lett belőle, aki folyamatosan meg akarja fejteni a létezés miértjét és ezért állandóan keres-kutat és keresi a tükröket, amelyekbe belenézhet. Van egy olyan érzése, hogy a világot túl sok propaganda és butítás veszi körül, s hogy valakik, valahol azt szeretnék, hogy a kisember soha nem fejtse meg a leglényegesebb összefüggéseket, s így megfelelő információ és rálátás nélkül mindig a rövidebbet kell húznia. "Józsi bácsi" úgy gondolja, hogy a tisztánlátásért érdemes fellépnie, ezért blogolásba kezd, benéz "a dolgok mögé". :) Részletes infó "Józsi bácsiról" itt olvasható.

Hozzászólások (41)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Analemma szerint:

  Egy időben jártam pszichiáterhez – komoly, értelmes nő, aki a terápiát nem a gyógyszerekben képzelte el, hanem a lelki konfliktus feltárásában és megoldásában -, és tőle hallottam, hogy szakmai pályafutása alatt megfigyelte, azokból a betegeiből lett rákos beteg, akik képtelenek voltak a problémáikról beszélni és azt magukba fojtották. Ha idővel ezen képtelenek voltak változtatni, akkor meg is haltak, hiába vetettek be bármiféle orvosilag elfogadott vagy ezoterikusabb módszert.

  Köszönöm, hogy figyelmembe ajánlottad az Újmedicina honlapot, biológusként sok érdekeset találtam rajta.

 2. Péter szerint:

  A legfantasztikusabb és legrövidebb (22 oldal) könyv a gondolatok erejéről James Allen: Ahogyan Gondolod című ingyenes ebook-ja. Én ebből értettem meg hogy a gondolatokkal megteremthetem a saját világomat kitartó és folyamatos gyakorlással.

 3. Reyes szerint:

  A kellő vízmennyiség mellett a MINŐSÉGET is kiemelném, mert az sem mindegy. A globális szennyezettség a csapvizekben is jelen van (nehéz fémek, vírusok, baktériumok, paraziták, fekália, nitrát, arzén, klór, stb), az ásványvizek minősége is kérdéses, hiszen palackozzák, amiben dioxin gázok keletkeznek, ami köztudottan rákkeltő, ráadásul senki sem tudja biztosan, hogy egyrészt valóban ásványvíz-e, ami a flakonban van, másrészt a palackozástól a felbontásáig eltelt idő sem mindegy, hiszen ez idő alatt oldódnak ki abból a vegyszerek, méreganyagok és a dioxin gázok is.

 4. ani szerint:

  🙂 Nagyon jó írás. Jól látom, hogy Józsi bácsi képe Gurdjieff-re hajal? 🙂

 5. István szerint:

  Tisztelt Józsi bácsi, gratulálok az íráshoz!
  Én személy szerint kiegészíteném még pár aprósággal (ha ezzel esetleg teljesebbé tehetném a képet).
  A hasnyálmirigy szorosan összefügg a szeretettel, hisz az általa termelt inzulin szabályozza a vér cukor szintjét (a cukor pedig a szeretet “kompenzációja”). Amikor a cukor szintje a vérben nem az egészséges határok között van, akkor legtöbbször mindig szeretetbeli problémákra lehet gondolni (például elengedés, megbocsájtás is, ahogy írtad). De a szeretet problémájához az is hozzátartozik, hogy az igazi szeretet -e (amely éberséggel, tudással párosul), vagy hamis szeretet (cukormázas, vagy lekenyerező, hamis-békekötő). A kedvesség, vagy az adakozás csak ritkán a szeretet megjelenése. Az őszinteség, az egyenesség viszont igen.
  A másik aspektus, ami a rákbetegségekkel összefügg, az a bezárkozás, “páncélnövesztés”. Védekezés az információval szemben. A túlérzékeny (valamilyen szinten) ember úgy kezd védekezni a külső kellemetlen vagy fájdalmas behatásokkal szemben, hogy elzárja magát az egységtől – ahogy a rákos selyt is viselkedik.
  Összegezve tehát, gondolom, Jobs – nak nem csak megbocsájtási problémái lehettek, hanem túlérzékenységi, elzárkozási, hamis szeretet – béli problémái is.
  A hasnyálmirigy tumor legalábbis azt üzeni számomra: “hagyjatok békén, nem akarom az igazi szeretet nehézségeit felvállalni, inkább adakozok meg kedveskedek, csak hagyjatok és szeressetek…” 🙂
  Na ennyi lenne minidióhéjban 🙂

 6. Józsi bácsi szerint:

  Kedves Norbert!

  Nagyon köszönöm a hozzászólásodat! Lehet, hogy neked van igazad és tényleg össze-vissza beszélek. 🙂 Hidd el, azért igyekszem mindennek utána járni, de hát véleményem limitált a tudásomhoz. Ez az igazság. Azért ha mégis van egy kis időd, a cikkben említett forrásoknak nézz utána, mert lehet, hogy gazdagítják az életedet és talán van bennük számodra is igazság.

  Dr. Ryke Geerd Hamer a Tübingeni egyetemen volt onkológus-nőgyógyász professzor 20 évig, mielőtt az Új Német Orvostudomány összefüggéseit több mint 2000 esettanulmányból 6 év alatt összerakta a 80-as években. Dr. Bruce Lipton a Wisconsini Egyetemen professzor, sejtbiológus és 30 év kutatás áll a háta mögött, olvasd el a “Tudat a belső teremtő” c. könyvét, kapható Magyarországon. Dr. Robert Young kutatóorvos, évtizedek óta kutatja az emberi szervezet működését, a B17-et egy Dr. Ernst Krebs nevű orvos fedezte fel 1954-ben Kaliforniában, nagyon komoly kutatási munkát adott ki róla, csak végül betiltották, a gyógymódot mégis a mai napig alkalmazzák pl. az Oasis of Hope nevű kórházban, Mexikóban. Dr. Max Gerson német orvos volt, aki a rák táplálkozáshoz köthető összefüggéseit kutatta, ismét komoly tanulmányok vannak a háta mögött és a mai napig sikerrel alkalmazzák a tudományát. Ezen kívül említhetném még Dr. Karl Pribram munkásságát, aki a holografikus világképből vezetett le hasonló következtetéseket, de nem sorolom, mert nem ez a lényeg. Ha ez a bejegyzés számodra okoskodásnak és tudománytalannak tűnik, akkor olvasd őket, mert nekem ők segítettek megalkotni egy olyan logikai rendszert a fejemben, ami számomra igaznak tűnik.

  Szeretettel: Józsi

 7. Molnár Norbert szerint:

  Józsi bácsi kocsmafilozófiája bár terjedelmes és olvasottságról tanúskodik, ellenőrizetlen, összefércelt, tudománytalan gondolatok halmaza. Felületes műveltség, tudományoskodónak ható okoskodás. Nem leszólni akarom, csak ez van, ez az igazság. Irodalomnak jó, az ezoterikus bulvárba simán belefér.

 8. picilivi szerint:

  Talán Dalke írta, hogy a szív az egyetlen szerv, amely nem lesz rákos. Bármilyen más részünk lehet, de a szív nem. Ebből levonható a logikus következtetés, ha az ember nem-orvosul gondolkodik. Miszerint a rák “ellenszere” valóban a szeretet.

 9. bekashazafi1 szerint:

  LENCI-nek ; Meleg erzessel olvastam a szeretetröl szolo reszletet ( is! ) a kommentarban

  Nemreg hallottam a növeremtöl, hogy egy igazan boldog ember nyitott szivvel, szeretettel, lep az embertarsa fele, Ö teszi meg az elsö lepest. Es ellenszolgaltatas nelkül is szeretettel megy tovabb az elete utjan. Ha igy el, akkor erdekes modon több rokon embert talal az elete utjan, mint idegent.

 10. Józsi nagybácsi szerint:

  Én meg azt mondom, ha már látszik, akkor minden tehén fekete 🙂

  Feles azé jár!

 11. Merele szerint:

  Egy egész délutánt szántam arra,hogy áttekintsem a teljes Józsi bácsi, Piros Pirula és egyéb okosságok és ‘MÉGokosabbságok’ tárhelyét… Egyetlen nézet érlelődött ki bennem, (ezt még megosztom, aztán kivonulok ebből a tárgykörből is): ez mind LEHET igaz, sőt… De ki a fene biztosít BÁRKIT arról, hogy a PIROS pirula ‘következménye’ – a Nyúl ürege – NEM egy MÁSIK Mátrix? A magát kultuszfilmmé kinőtt mozit kétszer néztem meg, pont azért, hogy az első alkalom után feltámadt gyanúm létjogosultságát tisztázzam. A második ‘szemle’ után vált FIXszé bennem a meggyőződés: itt TÉVEDÉS áldozata mindenki, aki elájult a fene-nagy szellemi mondanivalótól. Sajnos elég KICSI játéktér áll rendelkezésre a nagybetűs IGAZSÁG ki- ill. felderítésére azoknak, akik egy szennyeiben fetrengő és TETSZELGŐ világ ‘A’ vagy ‘B’ változatai között vélnek csupán választási lehetőséget… Ui. EZ is MIND azt a célt szolgálja, amiről itt sokan akként vélekedtek, hogy egy nagy-nagy SZEM-BEKÖTŐSDI JÁTÉK folyik. Hogy ELKENDŐZZENEK valamit. Igen: TÉNYLEG AZ folyik. Csakhogy a P.P.P. sem tesz mást – sajnos… Port hint, elfed, elködösít valamit. Valami MÁST! VALAMIT arról az ősi TUDÁSRÓL, ami a kínai bölcseké, az indiai risiké és még sorolhatnám. Hogy ti. AKI A FOLYÓ TÖRTÉNÉSEK SZINTJÉN LERAGAD, azt a ‘nyúl ürege’ nem megvilágosítja, hanem ELNYELI! FELJEBB kéne emelkedni a történelem eseményeinek (pokol-)bugyraiból, nagyjából oda, ahol már a lábunk kisujját sem szennyezheti be ez a töménytelen, történelminek nevezett mocsok, hordalék és hányadék. ODA, ahol már semmi nincs és semmi MÁS nem számít, csak a TISZTA tudat mindenen átsütő-tündöklő FÉNYe! Aki erre a szintre eljut, az csak mosolyog ezen az egész MÁYÁ-világon, ezen a VIRTUÁLIS világ-bolondérián, amiben a sok ‘felokosított’ ember térdig felgyűrt nadrágjában boldogan, üdvözült mosollyal DAGONYÁZIK, mégpedig abban a TÉVhitben, hogy MOST aztán, meg Ő aztán MEGTALÁLTA a bajok forrását és/vagy a Bölcsek Kövét ! Ez utóbbi ugyanis NEM a hírportálok terméke, nem is a Piros (vagy Kék) Pirula birtokosaié (?!?), nem a rémhíreket kiagyalóké és terjesztőké, nem az összeférhetetlenséget szítóké/fenntartóké, nem a fehéreké/feketéké, stb., stb. Ezek ugyanis mind csupán UGYANANNAK a jelenségnek a KÉT oldaláról szóló, kétoldali NÉZŐPONTjait taglaló vélekedések, amiknek egyszerűen NEM LÉTEZIK OBJEKTÍV olvasata! Egy DUÁLIS világban csak KÉT PÓLUS létezhet, melyek egymással SZEMBEN állnak, s ha nem vigyázunk, egymás ellen is feszülhetnek (főleg ha erre még GERJESZTIK IS őket.!). Az ‘objektív’ valóság – valójában nem létező! CSAK látásmódok vannak, felfogási/megközelítési lehetőségek, amik ebben a világjátékban megajándékoznak bennünket a teljesség látásának ILLÚZIÓjával! Az elérhető legTELJESEBB igazság alighanem AZ, hogy MINDEN csupán APPROXIMÁCIÓ… És már meg is érkeztünk oda, hogy a világod NEM az, ami LEHETNE, hanem AZ, amivé SZŰKÍTED (teszed)! De azért jó volt Veletek…

  • Bence szerint:

   Kedves Merele!

   Az írásod (számomra) azt tükrözi, hogy egy szerinted sokkal magasabb szintű gondolkodás, látás, lélek adja az élet értelmét. Ergo, az általad is említett “kapszulák”-kal nem is érdemes foglalkozni. Remélem jól szűrtem le.

   Igen, valóban ez lenne A JÓ. Azonban nemcsak lelkileg és tudatilag élünk. Fizikailag ebben a szenny rendszerben kell túlélnünk, ami szerencsés esetnem akár mehet is anélkül, hogy foglalkoznunk kell vele. De sok embernek nem megy anélkül. Mert manapság nem úgy működik, hogy ha éhes vagyok, akkor kimegyek az erdőszélre, lenyilazok egy nyulat, és hozok pár bogyót. De még ha éhen halástól nem is kell tartani, 12 óra robot mellett próbáljon az élni. Lehet hogy túlnépesedés van, de ennek nem kéne azt jelentenie, hogy emberek tömege robotoljon néhány “kiválasztott” egyed érdekébe, cserébe pedig megélhetéshez sem elegendő jövedelmet kapjon. Ez a probléma a hatalommal. Ezért nem gondolom, hogy jobb, ha tudomást sem vesz róla az ember.

 12. Merele szerint:

  Bocs’ Mindenki és Józsi bácsi, hogy épp IDE teszem fel (mivel egyes hozzászólók ITTENI kommentjei generálták…). Engem tkp. tökéletesen hidegenhagy S.J. halálának kérdése, és Bill Gates ÉLETE sem érdekel jobban, de egy figyelemre méltó hírbe botlottam vele kapcsolatban nemrégiben, amin aztán el kellett agyalgatnom egy darabig. Arról van szó, hogy Mr. B.G. egy ALAPÍTVÁNYT gründol kifejezhetetlen emberszeretete jeleként, amely a világ éhező gyermekeinek juttat némi táp/lálék/ot. Oly megható ez az altruizmus…! Főleg annak tükrében, hogy a PAPÁJA meg annak a pénzügyi SZUPERELITNEK a tagja – állítólag -, amelyik 500 millióra (!) óhajtja redukálni a világ lélekszámát. Feltételezem: BESZÉLŐviszonyban vannak egymással, s talán ÖTLETEKET is cserélnek. Már csak az érdekelne, MELYIKÜKTŐL áramlik MELYIKÜK felé információ, KI fordul itt ötletért KIhez, és MIT esznek vajon azok a nyomoronc éhező porontyok, továbbá HÁNY ESZTENDŐVEL hosszabbítja meg a B. G.-féle adomány az ótvaros kis életüket?

 13. Mari néni szerint:

  professzionális:-)

 14. Gerák Andrea szerint:

  Józsi Bácsi,

  Most aztán fenntartások nélkül emelem kalapom!

  Meg is osztanám gondolataimat, de túl sokáig tartana már megint begépelni őket, így hát, ha megengeded, idepasszítom:
  Thinking of Steve Jobs
  http://www.andreagerak.com/blog/thinking_of_steve_jobs
  Egy másikban pedig például egy szép hosszú előadás is van a témában Bruce Liptontól – most már látom, hogy elboldogulsz az ángollal, így bátran merem ajánlani:
  Is cancer caued by the genes?
  http://www.andreagerak.com/blog/is_cancer_caused_by_the_genes
  Én ezt a témát több bejegyzésre szedtem szét, a könnyebb emészthetőség kedvéért (némelyik megvan magyarul is…). A tied elég tömény, szépen belegyömöszölted a lényeget, gratulálok!

  Most veszem észre: az előző hozzászólásomban még magáztalak, ami nekem egyébként se nagyon megy. A pertut meg majd alkalomadtán.

 15. Agent Q szerint:

  Elgondolkodtato TENYEK (egy magyar napilapbol es egy amerikai hirugynoksegtol) Aki tud olvasni a sorok kozott, az erti… egyebkent: no comment.

  Az Apple nyilvánosságra hozta vállalatvezetőinek juttatásait, amiből kiderül, hogy a felsővezetés bizony elég sok pénzt visz minden hónapban haza. De legalábbis az utolsóban.
  A legjobban természetesen az új CEO, Tim Cook járt, aki három éve 1,6 millió, két éve 59 millió, míg tavaly 378 millió dollárt, körülbelül SZÁZMILLIÁRD forintot vihetett haza. Ez elsősorban a részvényopciónak volt köszönhető, mert a hivatalos fizetés mindössze 900 ezer dollár, 225 millió forint volt.
  Érdekesség, hogy elődjének, Steve Jobsnak a bevétele minden tétellel együtt is csak egy dollár volt évente. De nemcsak 2011-ben, hanem 2010-ben, sőt, 2009-ben is, nála gazdaságosabb CEO valószínűleg még nem volt a világtörténelemben.

  LOS ANGELES (AP) — Tim Cook could well end up being the highest paid CEO in America in 2011, after Apple Inc. granted him a million restricted stock units last August for taking the reins shortly before co-founder Steve Jobs died.

  Kiegeszites tolem: a “could” azota mar “was”, ahogy egy magyar gazdasagi lap kozolte par hete a listat.

 16. Lenci szerint:

  Józsi Bácsi!

  Szerintem is jók a meglátásaid Steve Jobs halálával kapcsolatosan. Én is sokat olvastam arról, hogy a rákos megbetegedések mögött, harag, gyűlölet, kisebbrendűségi komplexus húzódik meg. Az ember valójában nem csak az aminek mutatja magát, hanem amilyenek a gondolatai. A bibliában is van erre idézet; Ahogyan a szívében gondolkodik, olyan ő maga.

  A szeretettel kapcsolatosan pedig 1 Korintuszi levél 13 bekezdés a szeretet-himnusz ami így kezdődik.

  Szóljak bár az emberek nyelvén vagy angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, olyan vagyok, mint zengő érc, vagy cimbalom. Legyen bár prófétáló tehetségem, ismerjem akár az összes titkot és minden tudományt, és legyen bár olyan teljes a hitem, hogy a hegyeket áthelyezzem; ha szeretet nincs bennem, semmi sem vagyok. Osszam el bár egész vagyonomat alamizsnaként, és adjam át testemet, hogy dicsekedhessem; ha szeretet nincs bennem, semmi sem használ nekem.

  Steve Jobs-ban ez nem volt jelen, a szeretet. Helyette a harag, a düh és más negatív érzelmek.

 17. Agent Q szerint:

  Nagyon jo cikk, gratulalok! Egy apro dolog van szerintem mashogy viszont: Mr. Jobs halalanak oka. Mire alapozom? Arra, hogy par evvel ezelott amikor megjelent az iPhone, ezt mondtam a barataimnak: na, o sem el mar sokaig… Es nem o volt az egyetlen, akinel rahibaztam. A vilagot sokkolta Michael Jackson halala, en csak annyit mondtam: hat igen… mar varhato volt.
  Par eve lattam egy videot Tesla-rol (aki szinten gyanus korulmenyek kozott halt meg) Abban kerdeztek egy kutatot: nem fel, hogy kinyirjak!? (Arrol szolt a film, hogy tulkeppen mar Tesla rajott az ingyenes, korlatlan energia titkara) Azt valaszolta, hogy hat igen, nem is olyan regen meg ez volt a modszer, de ma mar nincs ertelme. Az internet koraban barki megoszthatja az otletet, amit a vilag osszes tudosa par masodpercen belul elolvas…
  Abban tevedett az illeto, hogy azert neha a kulcsfigurakat eltuntetik.
  Nem gyanus senkinek!? John Lennon, MJ… Csak ugye a modszerek valtoznak. Lennon-t meg le lehetett loni, de MJ-vel a manapsag szokasos modon vegeztek. Egy ideje erdekes modon hetkoznapi betegsegekben hullanak bizonyos emberek. Szivinfarktus, rak… ki kothet bele!? Hiszen nepbetegsegek. Es ugye minden betegsegnek lelki oka van… Persze, ez igy igaz, lelki oka van annak is, ha valakit ciannal megmergeznek, hiszen bevonzotta valamiert es a valosagava tette. Viszont fizikai sikon ez egy konkret mereg formajaban jelent meg.
  Mr. Jobs nyilvan nem volt szent. Amit elert, ugy erte el, ahogy. Az erdemeit sem lehet viszont elvitatni. Csakhogy nagyon belenyult bizonyos dolgokba. Feje tetejere allitotta a zeneipart. Es akkor jott az iPhone. Aminek a szoftvercsomagjaban kemprogram van. Ez teny, barki utannanezhet, pl. egy New York Times-ban megjelent cikkben is elismerte egy Appple vezer. (Persze azert van, hogy a szolgaltatast javitsak meg szemelyre szabjak. Na persze…)
  Senkinek nem tunik fel a Google es a facebook szarnyalasa? Hat igen, lehet, hogy kezdetben par zseni elme szulemenye volt, manapsag azonban mar nem ok iranyitjak…
  Mr. Jobs lehet ellene volt annak, hogy olyan dolgokra akarjak felhasznalni, amit o nem akart…
  Csak egy pelda: par eve toroltem a gmail-embol mindent. Mindent. Persze tobbszor rakerdezett, hogy ugyan, minek torlod, hiszen annyi tarhelyunk van ingyen! Par hete regisztraltam a Google kozossegi oldalara, a G+ -ra. Miutan kitoltottem amit kellett, elkezdte nekem ajanlani a lehetseges ismerosoket. Koztuk olyan szemelyeket, akiknek evekkel ezelott irtam EGY email-t, majd ugye MINDENT toroltem. Hat igen… De aki hasznalja a G+ -t, az kattintson a Web history menure, kicsit sokkolt, amikor megtudtam, es lattam, hogy a Google a valaha a Google keresobe beirt osszes keresoszavamat eltarolta… Es ez csak az, ami nyilvanos (persze ok is a szolgaltatas szemelyreszabasa, fejlesztese, blablabla…)
  Hihetetlen armanykodasok vannak egy James Bond filmben… A valosag sajnos ennel rosszabb. A vilagot par elmebeteg iranyitja. Persze nem latjuk a big picture-t… A Kardhal cimu film is erdekesen vegzodik. Ugye ha valaki kinyir tizezer embert, de ezaltal megmenekulnek milliok, akkor helyesen tette vagy sem? Mondjuk annak nem vagyok hive, hogy birkakent iranyitsanak. Lehet, hogy peldaul Tesla felfedezte a korlatlan, ingyenes energiat, de annak hasznalata olyan veszelyes, hogy ha rossz kezekbe kerul, konnyen megsemmisulhet a vilagegyetem. Szerencses esetben csak a mi galaxisunk (Back to the future:-) Ez rendben van, de az informaciohoz viszont jogom van. Mi alapjan jogositja fel par ember magat arra, hogy eltitkoljon valamit. Peldaul nem ertem a tobb evre titkositott dokumentumokat sem… Milyen jogon!? Ha az atombomba karos az egeszsegre, attol azt nem eltitkolni kell, hogy nincs itt semmi latnivalo emberek, hanem beismerni, hogy ez van, es emberek, ezt feladatunk megoldani, hogy ezzel a tudassal biztonsagban eljunk.
  Ami most folyik, tudatos terv vegrehajtasa. Szep fokozatosan. Ugye, ha egy bekat forro vizbe dobunk, kiugrik, de ha fokozatosan melegitjuk, akkor szepen megfo.
  Nagyapam peldaul meg palatablaval jart iskolaba. Ma ugyanezt iPad-nek hivjak. Nagyapam meg tudott inni a folyobol, ma palackozott viz van. Nincs messze az ido, amikor Amerikaban buncselekmeny lesz bizonyos mennyisegnel tobb ivoviz birtoklasa. 9/11-kor bealdoztak par ezer embert, mert azt akartak elerni, hogy az emberek onkent mondjanak le a szabadsagukrol. Jelenleg torveny az USA-ban, hogy ha radsutik, hogy terrorista gyanus vagy( csak gyanus!), akkor elvehetik mindenedet, lecsukhatnak, es… lelohetnek azonnal. Ennek utanna lehet nezni, nem kell elhinni. Az amerikai egy birka nep. bar, szerintem ez sem volt mindig igy, tervszeru munka eredmenye. De Europaval bajok vannak… foleg egy kis orszaggal…:-)
  Minden jot mindenkinek!
  Udv,
  Agent Q

 18. kamm szerint:

  Ez mind nagyon szep es jo, csak sajnos a fele sem igaz…. a reszleteket atugorva – tenyleg nem erdemes azon vitat kezdeni, micsoda hulyeseg repalevel meglevo rosszindulatu tumort kezelni – nagyon egyszeru am a valasz: nagy valoszinuseggel Steve Jobs a sajat hulyesegebe halt bele, konkretan abba az arroganciaba, amely maskor olyan sikeresse tette, nevezetesen hogy o kepes racafolni mindenfele standard elmeletre-elvarasra es majd jol kitanulja, mi is ez a rak es megoldja.

  Hat ez az, ami hihetetlenul tipikus a kepzetlen, onerobol nagyon sikeresse valt emberekben: keptelenek belatni, hol van a kepessegeik hatara.
  Miutan szamtalan helyen leirtak, ma mar vilagos, hogy ha az elso 8-9 honapot nem repale-bojtolessel tolti, hanem azonnal eltavolitjak a daganatot, akkor jo sansszal ma is elne Steve Jobs. Nem biztos hogy sokkal tovabb, de semmikeppen sem valt volna azonnal menthetetlen attetes rakbetegge (emlekezzunk, NEM hasnyalmirigy-rakja volt, hanem egy rakos daganat volt a hasnyalmirigyen belul, izolalva, aminek az eltavolitasa egy viszonylag rutin muvelet.)

  Ugyan a cikk okfejtese hibas, de a vegkovetkeztetese valahol helyes: az alazat teljes hianya okozta Steve Jobs halalat.

  Mondjuk nekunk, SJ-ot mindig is ellenszenves, az emberek eletere nagyreszt rossz befolyassal biro informatikusoknak ez nem volt tul meglepo: SJ szamtalanszor bebizonyitotta, hogy senkire nem hallgat, meg akkor sem, amikor ezzel maganak art.
  Az egyetlen dolog, amibol ertett, az a nyers ero ill. penz volt, semmi mas.
  Amikor szuksege volt egy masik cegre, akkor tarsult vele – pont addig, amig sikerult kiokumlalni a sajat megoldasat es akkor azonnal hatbaszurta a partneret.
  Egy olyan alakrol beszelunk, akinek a maganelete is tukrozte undorito, onzo viselkedeset: elszor megtagadta elso kapcsolatabol a lanyat, majd amikor felesege unszolasara megis odavette, akkor a sok veszekedes vegen a gyerek tandijat sem volt hajlando kifizetni a paraszt (a gyerek SJ regi alapito kollegajatol kert kolcson a borsos tandijra.)
  SJ egy igazi gatlastalan, undorito antiszocialis patkany volt, aki sportot uzott abbol, hogy rendszam nelkul jart es mozgasserult helyre allt be a parkoloban, aki gatlastalanul ellopta diak iOS fejlesztok otletet is azutan, hogy eloszor kivagta az appot az online boltbol.
  En ki nem allhatom a MIcrosoft-birodalmat sem, de Gates megis Gates, elkepeszto dolgokat muvel a millliardjaival, mig Jobs soha nem adakozott jotekony celokra egy kanyit sem a penzebol.
  SJ egy igazi gatlastalan, hiper-onzo alak volt, pestiesen szolva egy utolso szarhazi.
  Ettol lett olyan sikeres, amilyen ,de ezert is vegezte ugy, ahogy.

 19. TheUselessTalent szerint:

  Meg ehhez egy gyors hozzaszolas, aztan eltunok mara.

  Igen, SJ meghalt, es a sok birka meg az apple boltok elott virrasztva gyaszolta ot. Sajnos tenyleg birkak az emberek. Es SJ-nak nagy resze volt abban, hogy ilyenne valtunk. Hala neki (is,) ma mar sokan hozza vannak nove az iphone-jukhoz, meg a zene, a zenehallgatas kulturaja ledegradalodott, de nagyon. A mai tizenevesek szamara nincs erteke a zenenek, mivel persze “ingyen” van. Gigabajtnyi zenet toltenek le, viszont ahhoz sincs turelmuk, hogy egy dalt vegighallgassanak. Nem nyavajogni akarok, meg vannak ellenpeldak is szep szammal, de szamomra SJ nem az emberiseg jotevoje. Egy zseni volt, de hat bizonyos ertelemben Hitler is volt.

 20. Gunzi szerint:

  Figyelemre méltó ahogy csokorba szedted, köszönet érte.
  Egyetértek veled, magam is felismertem, hogy ha csak akár egy pillanatra is nem gyakorlom az elengedést, micsoda katyvasz halmot tudok teremteni, jó sok időre lekötve magam a rendteremtéssel. Na de így van ez rendjén, ettől fejlődünk, nem igaz ?
  A 3. ponthoz (Tudatosság) témába vág Villás Béla: A Bűn (

  Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

  ) című gondolatmenete, melyben a szerző elmeséli hogyan vett részt egy titkos szertartáson, melynek végén ki kellett inni egy méregpoharat, s hogyan jutott el a végkövetkeztetésig, hogy csupán egyetlen bűn létezik, a “Megbocsátásra való képtelenség”.
  A másik amit figyelmetekbe ajánlok, Romain Rolland: Colas Breugnon című regénye, (ifjúkorom egyik kedvence) melyben a főhős minden csapás ellenére is ember marad, s megőrzi víg kedélyét. Érdemes elolvasni, interneten ne, de antikvárban biztosan fellelhető.

 21. Tunde szerint:

  Koszonom Jozsi Bacsi!
  Minden szavadat ittam, igaz nem itt hallottam eloszor, de szepen csokorba foglaltad – osztottam is oket.
  Teljesen kiakadtam Jerry Hicks halalan. De ahogy mondtad, nem erezte amit tanitott. (Aki nem tudja tanitja.)

 22. Jinza szerint:

  Tökéletes meglátás,de ha olvastad a könyvet (nyilván igen)abból az is kiderül,hogy Steve Jobs személy szerint nem nagyon talált ki semmit,csak a nevéhez fűződött minden, mint márkatulajdonos és volt pénze. Mindig körülvette magát tehetséges emberekkel és a “valóság torzító mezejével”( röviden a pszihopátai határát súroló viselkedéssel) szinte hipnotizálta Őket az extrém teljesítmények eléréséhez.Víziói voltak az biztos és némelyik be is jött ,de milyen áron!Ezek után nem értem azt a reakcióját, mely szerint az android egy lopás ésmiután a ma általánosságba használatos konfigurációt lásd.egér, klaviatura, grafikus felület a Xeroxtól “nyúlta le”,de azt sem lehetne lenyúlásnak,inkább továbbfejlesztésnek vagy egy lendületes népszerűsítésnek nevezni.Ettől lett az egész az ami.Aztán jött Gates és ugyan ezt megcsinálta vele.Tehát egy tudattalan-tudatos együttműködés jellemzi és jellemezte a computer ipart mind hardveres mind szoftveres oldalról.ettől tudott elterjedni.ha Steve-n múlott volna Isten nyugosztalja,a mai napig méregdrága bauhaus gépek uralnák a gazdagok piacát amit nem vehetnénk meg.de szerencsére másképp alakult..ennek lett áldozata Jobs.A hasnyálmirigyrák pedig egyértelműen a be nem fogadás, meg nem emésztés betegsége.a szélsőséges vegamániája sem segített ezen hiszen az emésztőnedvek azért vannak hogy bármit de bármit meg tudjanak emészteni ami emberi fogyasztásra alkalmas (szellemi és fizikait is)és ,hogy élvezzük az egészet.

 23. Anka szerint:

  Amiről Józsi bácsi ír (a tudatalatti hitvilágának “átprogramozása”), arról számos könyvben, fórumon lehet tájékozódni, de ahogy ő is írja, amíg nincsenek az egyénnek személyes tapasztalatai, csupán információ szintjén van jelen az „átprogramozás”, addig nem történik semmi változás, fejlődés, elengedés… Én is csak most (5 éve) kezdem érteni a folyamatot, hála a rendszeres jógagyakorlásnak, amely valóban testi-lelki-szellemi szinten elvezet az útra (engem legalábbis)!!! A tisztulással feljönnek olyan múltbéli dolgok, amiről nem is sejtettem soha, hogy az nekem egy blokk és bizony azzal, hogy kimozdul a tudatalattiból, fel is tud oldódni, remélhetőleg nincs is többé. Persze van még ott sok minden (szemét), ami évek, életek során felgyűlt 🙂 Csak annyit akarok ezzel mondani, hogy igenis működik az „átprogramozás”, de nem úgy, hogy szépekre gondolunk és megváltozunk. Egyszer csak eljutunk arra a szintre (többek között szenvedések, tapasztalások árán), ahol le tudjuk győzni az egót, és mindenféle erőlködés nélkül változnak a gondolataink, a reakciónk… na akkor járunk jó úton a fejlődés felé! Én a jógát találtam útra terelő eszközként, csak ajánlani tudom! 🙂

 24. Linda szerint:

  “Nincsen tehát öröklött betegség, csak öröklődött gondolati minták, melyek tudatossággal megváltoztathatók.”- bizony, tudatosítással és sok-sok munkával megválthatók a minták.
  Ugyanezzel találkoztam én is, csak a kauzális asztrológián keresztül.
  Mindenki személyes születési képletében látható az, amivel született és a megváltási lehetőség.
  Én is így álltam lábra, sokéves “sorsvasalás” elviselése után.

  Semmi se véletlen. Minden származik valamiből.

 25. Eszter szerint:

  Igen, még azzal egészíteném ki az elmondottakat, h amikor igazi változásra vágyunk, nem elég tudatosan felállítanunk a célokat és megtennünk a konkrét lépéseket, de a tudatalattinkat is kezelés alá kell vetni. Erre léteznek különféle módszerek, ízlés és hit kérdése, ki mit választ. pozitív affirmációk, tematikus meditáció, agykontroll, mantrák, pszichodráma, vizualizáció… a lista hosszú. Mindezeknek a lényege az, h a saját tudatalattinkat pallérozzuk, mert hiába “akarjuk” és vágyjuk “vonzani” a szépet és a jót, ha a tudatalattink épp az ellenlező irányba tart. Persze, hat rá a tudatos én, de… egy óriási terület érintetlen marad, és potenciálisan szabotálhatja a legszentebb törekvést is.

 26. Józsi bácsi szerint:

  Kedves Eszter!

  Nagyon jó gondolatok, köszi! A valódi titok nem a vonzás törvénye, hanem az, hogy a tudatalattid programja irányít, nem a tudatodé. Nyomhatod a sódert, hogy “amire a legtöbbet gondolsz, azt bevonzod”, de az igazság az, hogy “aki VAGY, azzá válsz”. Az említett emberek (Jobs + Hicks) valahol zseniálisak voltak, de önmaguk nem voltak képek megtapasztalni és átélni azt, amit tanítanak. Nem mondom, k**va nehéz, de már biztos vagyok benne – túl sok a személyes tapasztalatom – hogy ez így van. Nem kell ahhoz meghalni, hogy valaki rájöjjön arra, hogy a tudatalatti hitvilágának “átprogramozása” a legkomolyabb feladat. Mások történetéből viszont mindenképpen érdemes okulni, néha kellenek a villanykapcsolók.

  Üdv: Józsi

 27. Eszter szerint:

  A kérdés ugyanaz, ami szerencsétlen Jerry Hicks kapcsán is felmerült, akit szintén nemrég vitt el a rák (pont Jbs-szal egy időben). Bizonyos körökben rögtön született pár rosszindulatú esszé arról, h az avonozó porszívó-ügynökből milliomos Vonzás Törvénye-guruvá avanzsáló vezető miként halhatott meg rákban egy egyszerű végelgyengülés helyett, és hol volt magas rezgése, amikor kemóval kezeltette magát. Persze, nem ismerem sem Jobs, sem Hicks életrajzát, az életüket még kevésbé, de mindenképpen elgondolkoztató, h Hicks is mennyire ki volt bukva azon, h Rhonda Byrne több pénzt keresett azzal, amiből – mondjuk ki – ő is élt, a szó kommerciális értelmében, méghozzá régebb óta, mint Miss Titok, ugye. Kívülre persze végig azt kommunikálta, h bár szomorú a jogvita, de ők amúgy támogatják a VT-promóciót és a lényeg az emberiség segítése… ugyanakkor volt egyfajta abszurditása az egész vitának. A rák az én és a közös, a viszonyom a megosztással betegsége, hiszen sejt támad sejt ellen, az egész szervezetet elpusztítva ezzel. Az is elgondolkodtató, kit milyen rák visz el: Jobsot, ha jól emlékszem, a gyomor (birtoklás), Hickset a vérrák (kommunikáció).

 28. Szász József szerint:

  Köszönöm Józsi bácsi. Az okfejtései tetszenek, és úgy érzem sokunknak segítséget is nyújthatnak saját egészségünk megörzéséhez, vagy akár annak visszaszerzéséhez. Egy apró kiegészítésem van csupán: gondolom nem hiába történek ilyen esetek úgy a nagy világban, mint saját hozzátartozóink körében, ne adj Isten saját magunkkal. Épp ezért fontosnak tartom kihangsúlyozni a feltétel nélküli elfogadást is. És nem a beletörődést. Akkor következhet be a várva várt változás. Már legalábbis annak, aki ezt még megélheti :). Ezért nagyon hálás vagyok, még azoknak is akiknek ez nem sikerült, hisz tudom milyen nehéz volt ez Nekik. És talán ezért is érdemes nem haraggal figyelni még a feltételezett ellenségeinkre is.
  Szeretettel, Szász József

 29. Laci szerint:

  Köszönjük Józsi bá’!

  Nagyon jó az írás és laikus szinten eléggé átfogó is. Két tanulságot kiemelnék a sokból:

  1. Életünk minden eseményében a jót, előrevivőt kell meglátni! (Ha gyermekkorunk rossz volt, abban is!) Ajánlat: Szabó Dezső A fordított kukker c. novellája http://www.epa.hu/00000/00022/00164/05300.htm

  2. Gondolataink ereje építhet és pusztíthat is! (Ami a testet megbetegítheti az gyógyíthatja is: a GONDOLATAINK)

  üdv: Laci

 30. Zsuzsi szerint:

  Józsi bátyám, koszonom, ha helyet adsz ennek a versnek így az esztendo kezdetén 🙂 Szerzo nélkul is szép. Szerzovel egyutt pedig igaz.. 🙂

  Himnusz az Élethez

  Az élet egyetlen – ezért vedd komolyan!
  Az élet szép – csodáld meg!
  Az élet boldogság – ízleld!
  Az élet álom – tedd valósággá!
  Az élet kihívás – fogadd el!
  Az élet kötelesség – teljesítsd!
  Az élet játék – játszd!
  Az élet vagyon – használd fel!
  Az élet szeretet – add át magad!
  Az élet titok – fejtsd meg!
  Az élet ígéret – teljesítsd!
  Az élet szomorúság – győzd le!
  Az élet dal – énekeld!
  Az élet küzdelem – harcold meg!
  Az élet kaland – vállald!
  Az élet jutalom – érdemeld ki!
  Az élet élet – éljed!

 31. Józsi bácsi szerint:

  Született egy jó cikk ezzel a témával kapcsolatban Duncan Shelleytől, ajánlom olvasóim figyelmébe!

  http://www.duncanshelley.com/ahogy_jon/az-utolso-ev-ii-resz/

  Üdv: Józsi

 32. Károly szerint:

  Iszonyú ereje van a gondolatnak. Teremteni tud. Én erről nem tudtam úgy mostanáig. Kezdek ráérezni a tudatos gondolkodás ízére. Hiszen mi másra lenne alkalmas, mint megteremtsem vele a világomat? Én az enyémet, más a sajátját. Együtt pedig a közöset. Tud valaki olyat mondani mi másra lehet a gondolatot még használni, mint megteremteni valamit? Ha odafigyelek a gondolataimra, akkor szabadságérzést is ad. Dalszövegből kölcsönözve. “Arra gondolok, amire csak akarok” Nem ösztönlények vagyunk, van tudatunk, tudatos gondolkodásunk és sokszor mégis ösztönlényként teszem a dolgaimat. Hihetetlen mekkora erővel tör felszínre az a vágy, hogy gondolkodásomat most már ne csak,- az ilyen remek írások hatására is- a mindennapok túléléstechnikáinak tökéletesítésére használjam. Nem tudom megfogalmazni azt a teljesebb érzést amit a tudatos gondolkodás nyújt, egy biztos, jó érzés. Kezdő vagyok ebben a pozitív gondolkodás odafigyelésben és sokszor azon kapom magam, hogy átmegyek negatívba. Terézanyát meghívták egy háború ellenes tüntetésre, ám ő visszautasította azzal, köszöni szépen, de erre a tüntetésre nem menne el, ám, ha a béke mellett szerveznének tüntetést oda szívesen elmenne. Valamit tudhatott.

 33. Zsuzsi szerint:

  Nem elég, ha jó a liszt. 🙂 Ha nem hangolodom rá, nem tudom kinyujtani a rétestésztát se. Évekig dolgozni ugyanazon a teruleten nehéz és az ára ilyen borsos. Rámegy az élet. mondták régen.

 34. natnet szerint:

  Kitűnő írás

 35. Skyler szerint:

  Nagyon jó írás és maximálisan egyetértek! Mivel sok Apple eszközt használok, végigkövettem a vezér útját és a magam részéről biztos vagyok benne, hogy saját érzelmeinek pusztító ereje okozták a halálát…

  • Józsi bácsi szerint:

   Köszönöm Skyler! Sajnos akármilyen zseni is volt szakmailag Steve, a saját belső harcait, a szeretethiányból fakadó konfliktusait nem tudta kezelni. A 2005-ös standfordi beszéde rengeteg értékes gondolattal van teli, egy részüket – köztük a legfontosabbat: az elengedést és megbocsájtást – mégsem tudta igazán megélni. Nagy lecke ez mindannyiunknak. Üdv: Józsi

 36. Józsi bácsi szerint:

  Kedves Komló Média Szerkesztő!

  Köszönöm, hogy érdemesnek tartotta a gondolataimat további megosztásra! Az Isten áldja! 🙂

  Üdv: Józsi

Leave a Reply

CommentLuv badge